razgovarao sa županima

Plenković o poplavama: Vlada će pomoći u saniranju šteta

15.05.2023 u 11:13

Bionic
Reading

Zbog poplava koje su vikend zadesile i Virovitičko-podravsku županiju i Zadarsku županiju, premijer Andrej Plenković razgovarao je i tamošnjim županima

Plenković se na Twitteru oglasio povodom strašnih poplava koje su za vikend zadesile dijelove Hrvatske.

''Razgovarao sam sa županima Androvićem i Longinom o posljedicama poplava u Virovitičko-podravskoj i Zadarskoj županiji. Vlada će pružiti pomoć u saniranju šteta. Sustav domovinske sigurnosti i civilne zaštite poduzima sve potrebne radnje s ciljem zaštite stanovništva', objavio je premijer.

Podsjetimo, u petak je jako nevrijeme pogodilo je dijelove Virovitičko-podavske županije. Stradale su općine Čačinci, Mikleuš i Donje Pištane u Virovitičko-podravskoj županiji, a Županijski centar 112 Virovitica zaprimio je više poziva o plavljenju objekata. Najviše je štete u Čačincima.

  • +30
Čačinci: Poplavljen novi vrtić i objekti sportskog centra, gotovo sve stvari uništene Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

U nedjelju je kiša koja je neprekidno padala uzrokovala je prelijevanje rijeke Zrmanje preko zaštitnog zida na području grada Obrovca te izlijevanje rijeke Otuče iz korita u općini Gračac.

  • +18
Vodostaj Zrmanje i dalje raste, Obrovac poplavljen Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL