UVOD U SJEDNICU VLADE

Plenković o kupnji aviona: Ovo nije bilo artikulirano od bilo kojeg partnera

10.01.2019 u 10:27

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je prije početka sjednice Vlade u četvrtak kazao da je u Zagrebu delegacija izraelskog Ministartsva obrane i da će nakon sjednice s njima biti održane konzultacije.

Premijer je kazao da od delegacije izraelskog Ministarstva obrane očekuju da se izjasne jesu li u mogućnosti ispuniti svoju ponudu, odnosno objašnjenja ako to nisu. Nakon toga će hrvatska strana donijeti odluke, istaknuo je Plenković, uključujući i onu o poništenju natječaja, ako je potrebno

'Hrvatska i dalje ima političku volju da se zadrži sposobnost ratnog zrakoplovstva. Sve sada dalje ovisi o Izraelu, ali i SAD-u. Nakon niza konzultacija kada su se donosile odluke prepreke nije bile vidljive niti artikulirane od bilo kojeg partnera. Kupoprodajnog ugovora nema i nema nikakve štete za Hrvatsku. Sve smo napravili u dobroj vjeri. Ako projekt ne bude dogovoren Hrvatska će odluku poništiti kako ju je i donijela', kazao je Plenković.

  • +8
135. redovna sjednica Vlade RH u Banskim dvorima Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Na Vladi je i Polugodišnja informacija o financijskom stanju, stupnju ostvarenja stabilnosti cijena i provedbi monetarne politike za prvo polugodište 2018.

Na dnevnom redu sjednice Vlade su među ostalim Prijedlog odluke o iznosu državnih poticajnih sredstava za stambenu štednju prikupljenu u 2019. godini.

Također, na Vladi je i Polugodišnja informacija o financijskom stanju, stupnju ostvarenja stabilnosti cijena i provedbi monetarne politike za prvo polugodište 2018.