NOVI DRŽAVNI TAJNIK

Plenković na Biankino mjesto u ministarstvu

31.03.2010 u 19:27

Bionic
Reading

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici 24. ožujka za državnog tajnika za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) imenovala Andreja Plenkovića koji novu dužnost preuzima od 1. travnja, priopćeno je u srijedu iz MVPEI-a .

Andrej Plenković je profesionalni diplomat u MVPEI-u od 1994. godine. Magistar je međunarodnog prava, a od 2005. godine je zamjenik veleposlanika Republike Hrvatske u Francuskoj. Bio je zamjenik šefa Misije Republike Hrvatske pri Europskoj uniji u Bruxellesu (2002. - 2005.), načelnik Odjela za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija (1997.- 2001.), član Pregovaračkog tima za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju te je sudjelovao u pripremama za podnošenje zahtjeva Republike Hrvatske za članstvo u Europskoj uniji.

U okviru aktivnosti hrvatske vlade i MVPEI-a, zadaće državnog tajnika za europske integracije odnosit će se na završetak procesa pristupanja Europskoj uniji, provedbu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, sudjelovanje u dijalogu s institucijama Europske unije i državama članicama, ukupnu prilagodbu pravnom sustavu Europske unije, nastavak komunikacijske kampanje o Uniji, te cjelovite pripreme Republike Hrvatske za djelovanje unutar Europske unije, kaže se na kraju priopćenja.