TRGOVINA ILI NE

Bernardić i Bauk različito o Plenkovićevu dogovoru s Glasnovićem

07.05.2017 u 14:27

Bionic
Reading

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, smatra da je premijer Andrej Plenković sporazumom sa Željkom Glasnovićem otvorio sumnju na sukob interesa, trgovanje utjecajem i kršenje zakona o fiskalnoj odgovornosti

Davor Bernardić je kazao da će o HNS-ovom zahtjevu za interpelacijom o radu Vlade Andreje Plenkovića odlučiti tijela stranke, no pozvao je ostale stranke da se pridruže SDP-u u zahtjevu za opozivom ministrice Martine Dalić, javlja Dnevnik.hr

"Ona je u eklatantnom sukobu interesa. Hrvatska već 10 dana nema funkcionalnu vladu, nema četiri ministra i nema stabilnu parlamentarnu većinu koja može donositi zakone. Na premijeru Plenkoviću je da osigura većinu u Saboru, ali mene posebno zabrinjava da se do nje pokušava doći pod svaku cijenu.

Njegov potpis na obrascu gospodina Glasnovića može Hrvatsku koštati milijarde i to nije smio napraviti kao predsjednik Vlade. Mogao je dati lažno obećanje kao predsjednik HDZ-a, a ovako to otvara sumnju na sukob interesa, trgovanje utjecajem i kršenje zakona o fiskalnoj odgovornosti. Stari model ponašanja, vlast pod svaku cijenu", kazao je Bernardić danas na Čobanijadi u Đurđenovcu.

Na pitanje o nezadovoljnicima iz stranke koji priželjkuju da SDP na evenutalne prijevremene izbore ide s drugim kandidatom za premijera, Bernardić odgovara:

"Nisam oktrorirani predsjednik, izabran sam voljom velike većine članova i članica stranke i kao predsjednik SDP-a sam kandidat za premijera".  

Arsen Bauk se ne slaže sa stranačkim šefom, javlja N1

Na pitanje je li to trgovanje utjecajem, Bauk je iz Splita poručio: "Mislim da nije. Ne bih išao tako daleko, radi se o jednoj javnoj političkoj deklaraciji da će institucije nešto napraviti. Za to bi trebalo promijeniti zakone. Ako je samo to, ne bih išao tako daleko".

Bauk je danas u Splitu komentirao i aktualnu situaciju. Na pitanje je li Bernardić dobro reagirao u aktualnoj situaciji, kad se zemlja nalazi u političkoj krizi, odgovorio je: "Želite li me posvađati s Berom?"