SJEDNICA VLADE

Plenković otkrio kada će se usvojiti novi paket porezne reforme s povećanjem plaća

04.05.2023 u 15:57

Bionic
Reading

Sjednica Vlade počela je danas minutom šutnje u čast bivšem premijeru Nikici Valentiću. Ispred plavog salona Banskih dvora otvorena je Knjiga žalosti u sjećanje na Valentića, koji je, istaknuo je premijer Andrej Plenković, svojim radom i djelovanjem ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj političkoj povijesti

Premijer Andrej Plenković izrazio je na početku sjednice Vlade sućut srbijanskoj premijerki Ani Brnabić i obiteljima poginulih u stravičnom masakru u Beogradu, te zaželio oporavak ozlijeđenima. Osvrnuo se potom na svakodnevne aktivnosti Vlade, između ostalog na nedavni posjet Karlovačkoj županiji i susret sa svim županijama u Opatiji. 'Veselimo se nastavku suradnje', kazao je.

U nastavku, premijer je zahvalio potpredsjedniku Vlade Branku Bačiću na aktivnostima dodjele ključeva u okviru poticane stanogradnje u Umagu. 'Taj koncept omogućuje velikom broju sugrađana da realiziraju svoje stambeno pitanje i pokazao je jako dobre rezultate', rekao je.

U kontekstu 1. svibnja, još jednom zahvalio je svim radnicima koji daju doprinos gospodarskom i društvenom razvoju Hrvatske.

'Nastavit ćemo s novim krugom porezne reforme koja ima za cilj povećati plaće u Hrvatskoj. Vidim da ima puno spekulacija, komentara u medijskom prostoru. Pozivam sve da se strpe još neko vrijeme dok se u potpunosti usuglasimo oko paketa koji bi, prema našem planu, nakon javne rasprave, u prvo čitanje bio upućen do ljetne stanke, a izglasao bi se na jesen. Cilj je povećati plaće, a istodobno ne smanjivati mirovine, ni uplate u mirovinski sustav', rekao je.

'Svaka naša reforma imala je kao posljedicu povećanje plaća i dodatno rasterećenje gospodarstva', ustvrdio je.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube