otkrio o čemu su razgovarali

Plenković iz Davosa: Sastanak s Vučićem bio je dobar, Milanović vodi štetočinsku politiku

19.01.2023 u 17:15

Bionic
Reading

Na Svjetskom ekonomskom forumu (WEF), koji se svake godine održava u švicarskom Davosu, sastali su se, kao što je bilo i najavljeno, hrvatski predsjednik Vlade Andrej Plenković i srpski predsjednik Aleksandar Vučić. Premijer Plenković otkrio je o čemu su razgovarali

'Sastanak s Vučićem bio je dobar, stavili smo na stol daljnje odnose Hrvatske i Srbije. Taj i dalje, rekao bih, tekući proces normalizacije, sva ona pitanja koja su naslijeđe prošlosti, a koja su prepreka kvalitetnijem odnosu između Hrvatske i Srbije bila su na dnevnom redu, kao i gospodarski odnosi. Mislim da je to bilo dobro”, kazao je premijer.

Plenković je istaknuo kako je dobro što je u hrvatskoj Vladi potpredsjednica Anja Šimpraga, što je Tomislav Žigmanov ministar u Vladi Srbije te kako smatra da su ovakvi susreti dobri za poboljšanje odnosa, piše N1.

Osvrnuo se i na hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića za kojeg kaže da izražava proruske stavove. 'Vlada RH ima principijelnu i konzistentnu vanjsku politiku koja štiti hrvatske interese. Naša je politika točna, ispravna, puna solidarnosti prema Ukrajini i uz osudu prema ruskoj agresiji. Ja ne vidim da isti stav govori on', kazao je premijer.

'To je jedna štetočinska politika za međunarodni položaj Hrvatske, o čemu ja govorim stalno. Netko radi dobro i korisno za državu, a imate njega koji nam u svemu tome šteti', istaknuo je te dodao da dio ljudi u Hrvatskoj to vidi, a dio ne.

  • +7
Svjetski ekonomski forum u Davosu 2023. Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia