izbori u varaždinu

Platforma "Budimo grad" dobila podršku Možemo

03.05.2021 u 21:58

Bionic
Reading

Nezavisna lista kandidatkinje za gradonačelnicu Varaždina Dubravke Novak, politička platforma „Budimo grad“, u ponedjeljak je predstavila kandidatkinje i kandidate za Gradsko vijeće, a podršku im je pružila saborska zastupnica platforme Možemo Sandra Benčić

Kandidatkinja za gradonačelnicu Dubravka Novak istaknula je da su smogli snage, volje i energije da donesu promjenu Varaždinu.

„Budimo grad' nije stranka. Nismo htjeli biti stranka jer smo slobodnomisleći ljudi koji su u ovo ušli, svaki iz svog područja djelovanja, kako bi učinili nešto, potaknuli nešto, napravili promjene nabolje iz svih područja iz kojih dolazimo, a za koja u našem gradu prepoznajemo da ih je potrebno mijenjati“, rekla je Novak.

Dodala je da na listi imaju 52 posto žena i 48 posto muškaraca te pokrivaju sva područja, od informatizacije i digitalizacije do zdravstva, školstva i obrazovanja. Drugim političkim opcijama je poručila da se s njima neće moći manipulirati.

Saborska zastupnica Sandra Benčić rekla je da su prepoznali „Budimo grad“ kao lokalnu inicijativu s kojom dijele „zajednički DNA i iste vrijednosti“.

„Ono što smo mi počeli prije četiri godine na lokalnoj razini u Zagrebu, danas to 'Budimo grad' počinje u Varaždinu“, rekla je Benčić.

„Nadam da će 'Budimo grad' biti u prilici preuzeti upravljanje Gradom Varaždinom iz razloga što to Varaždinu nasušno treba“, dodala je.

Benčić je ocijenila da širom Hrvatske nastaju inicijative koje ulaze u gradska vijeća, a ponegdje i moguće u drugi krug za gradonačelnike.

„Dolazi do tektonskih poremećaja u korupcijskoj hobotnici čiji smo svjedoci već 30 godina diljem naše zemlje i mislim da će se ovi lokalni izbori za nekoliko godina smatrati onom točkom preokreta koja je tu klijentelističku hobotnicu srušila“, poručila je Benčić iz Varaždina.