požar uz prugu

Planulo na nekoliko lokacija iznad Kaštela, podignuta čak četiri kanadera! Gori i u Istri

18.08.2022 u 14:09

Bionic
Reading

Na području prema Kaštel Novom izbilo je više požara u kratkom vremenu. Gori uz prugu na predjelu Sadine. Na terenu su lokalne vatrogasne snage te DVD iz Trogira. U pomoć je pozvan i kanader, javlja Dalmatinski portal. Požar se rasplamsao i u Istri

U tijeku je gašenje požara na području Splitsko-dalmatinske i Istarske županije u koje su uključene zemaljske i zračne snage.

Županijski vatrogasni operativni centar Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Rudina (Sadine), a uz domicilne snage Splitsko-dalmatinske županije, na požarište se upućuju četiri kanadera, jedan helikopter Mi-8 MTV-11 te Intervencijska vatrogasna postrojba Split sa 9 vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.

  • +26
Požari u Hrvatskoj 2022. Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic

'Požar je izbio uz samu željezničku prugu na nekoliko mjesta. Požar gase vatrogasci s područja Kaštela, javne vatrogasne postrojbe Trogir i Split, dobrovoljna vatrogasna društva Trogir, Okrug, Slatine, Solin, Vranjic te su poslana i vozila iz Omiša i Sinja', rekao je vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević.

  • +29
Hrvatski kanaderi u akcijama Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

I na području Bokordića došlo je do požara otvorenog prostora te gori trava, bjelogorica i nisko raslinje. Na terenu su javne vatrogasne postrojbe Rovinj i Pula te dobrovoljna vatrogasna društva s područja Pulštine.

'Gašenje otežava jak vjetar te su u pomoć pozvana i 2 Air Tractora. U ovome trenutku u gašenju sudjeluje oko 20 vatrogasaca i nema ugroze za objekte', kazao je vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac i dodao kako je požar koji je danas izbio na području Juršići lokaliziran, a na terenu požarište čuvaju JVP Pula i DVD Svetvičenat.