SONYJEV FILM SMUTNJE

Pjongjang: Napast ćemo Ameriku, septičku jamu terorizma

22.12.2014 u 10:11

Bionic
Reading

Sjeverna Koreja zaprijetila je danas da će izvesti napade na Bijelu kuću, Pentagon i 'cijeli kontinentalni dio SAD-a koji predstavljaju septičku jamu terorizma' nakon spora oko hakerskih napada na Sony Pictures koji je još više zategnuo odnose Washingtona i Pjongjanga

U priopćenju Komisije za nacionalnu sigurnost u Pjongjangu ocijenjeno je da američki predsjednik Barack Obama nesmotreno širi glasine da je Sjeverna Koreja orkestrirala hakerske napade na Sony zbog spornog filma 'Interview'. Komisija, kojom predsjeda sjevernokorejski predsjednik Kim Jong-un, upozorila je da je vojska Sjeverne Koreje spremna upotrijebiti sve oblike ratne mašinerije protiv Washingtona.

'Naš najžešći odgovor bit će čvrsto usmjeren na Bijelu kuću, Pentagon i cijeli kontinentalni dio SAD-a - septičku jamu terorizma - čime ćemo nadmašiti protuodgovor koji je najavio Obama', stoji u priopćenju koje je objavila sjevernokorejska agencija KCNA, prenosi Tanjug.

Tvrtka Sony našla se na meti hakerskih napada zbog svog filma 'Interview' o izmišljenom atentatu na Jong-una.


FBI provodi istragu o hakerskom napadu na kompaniju za koji se sumnja da je izveden iz Sjeverne Koreje, no on odbacuje umiješanost u cyber aktivnosti protiv Sonyja.

Američki predsjednik Barack Obama najavio je jučer da će Washington 'proporcionalno' odgovoriti na napade, kao i da će razmotriti vraćanje Sjeverne Koreje na listu zemalja koje sponzoriraju terorizam.

Više o tome možete pročitati ovdje