KUTJEVO

Pješak s gotovo tri promila prelazio na crveno; policija ga uhitila jer je postojala opasnost da će nastaviti kršiti zakon

03.10.2019 u 09:56

Bionic
Reading

Policijska uprava požeško-slavonska javlja o prometnim događajima na svom području

Kako javlja policija, u srijedu 2. listopada oko 10.30 u mjestu Kusonje službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili 52-godišnjaka koji je upravljao teretnim automobilom marke Mercedes, slatinskih registarskih oznaka, a za vrijeme u kojem mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Vozač je uhićen te uz optužni prijedlog sproveden u Općinski sud u Bjelovaru, Prekršajni odjel u Garešnici.

Istoga dana oko 10.50 sati u Kutjevu, na Trgu graševine, 54-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,76 promila kao pješak na raskrižju prelazio kolnik za vrijeme dok je na semaforu bilo uključeno crveno svjetlo, a prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijede prekršajni nalog i optužni prijedlog.

U razdoblju od 29. rujna do 2. listopada u Požegi, na Trgu Matka Peića, nepoznati vozač je vozilom udario u zid kuće u vlasništvu 70-godišnjaka. Nakon udara nije ostavio podatke o sebi, niti o vozilu kojim je upravljao, i policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.