SAMO LAKŠE OZLIJEĐEN

Pilot u zadnji tren iskočio iz goruće Cessne

Pilot je jutros stigao na očevid

Pilot je jutros stigao na očevid

Izvor: Cropix / Autor: Tonči Plazibat

Istražitelji za zrakoplovne nesreće Agencije za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova, danas će obaviti očevid mjesta nesreće zrakoplova Cessna koji je sinoć bio prisiljen sletjeti u Konavosko polje kod Donjih Popovića, zbog požara, pri čemu pilot nije teže ozlijeđen

Agencija u jutrošnjem priopćenju navodi kako se nesreća zrakoplova Cessna 172, registarskih oznaka 9A DBK dogodila sinoć oko 17 sati u mjestu Popovići, u Konavoskom polju.

Pilot, hrvatski državljanin, prijavio je Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe dim u zrakoplovu te je zrakoplovom prisilno sletjetio na staru uzletno-sletnu stazu letjelišta Popovići. Odmah je napustio zrakoplov, nakon čega se zapalio rezervoar te je došlo do eksplozije. Zrakoplov je potpuno uništen, a pilot je prevezen u dubrovačku Opću bolnicu gdje su liječnici utvrdili da se nagutao štetnog dima. Nakon obrade pilot je pušten kući, navode iz Agencije.

Tonči Plazibat

Tonči Plazibat

Izvor: Cropix / Autor: Tonči Plazibat

Požar na zrakoplovu ugasili su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Konavle, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Istražitelji za zrakoplovne nesreće danas će obaviti očevid mjesta nesreće, a nakon očevida zrakoplov će biti rastavljen i odvezen u hangar na analizu. Tehničku istragu ove zrakoplovne nesreće provest će Agencija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova koja će, po završetku istrage, izraditi Završno izvješće o nesreći.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi