POD ISTRAGOM POLICIJE

Pilot podmetnuo požar u Cessni zbog love od osiguranja

21.11.2012 u 19:43

Bionic
Reading

Pilot Cessne Antun Maškarić, koji je u ožujku ove godine prisilno sletio u Konavosko polje zbog požara u kabini, osumnjičen je za pokušaj prijevare osiguravajuće kuće jer je policijskom istragom utvrđeno da je požar 'izazvan otvorenim plamenom'

Dubrovačka policija izvijestila je danas da je 63-godišnji osumnjičenik nakon prisilnog slijetanja zbog požara na području Konavala 25. ožujka podnio odštetni zahtjev osiguravajućoj kući, no zbog sumnjivih okolnosti, novac mu nije isplaćen, nego je pokrenuta istraga o okolnostima u kojima je buknuo požar.

Po nalogu državnog odvjetništva u Dubrovniku, u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' vještaci su utvrdili da je požar izazvao otvoreni plamen u kabini zrakoplova. Policija je zato osumnjičila pilota za pokušaj prijevare i protiv njega će podnijeti posebno izvješće državnom odvjetništvu.

U policijskom priopćenju navodi se da je osumnjičenik od osiguravajuće kuće tražio 'znatan novčani iznos'. 'Dubrovački vjesnik' objavio je da je Maškarić tražio oko 700 tisuća kuna odštete, a pošto je doznao za policijsku prijavu, izjavio je da su to laži i podmetanja.

Prilikom prisilnog slijetanja u Konavosko polje u blizini Donjih Popovića Maškarić se nagutao dima, ali nije teže ozlijeđen. Dan nakon nesreće iz Agencije za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova izvijestili su da je pilot kontroli zračne plovidbe prijavio dim u zrakoplovu te je prisilno sletio na staru uzletno-sletnu stazu Popovići. Odmah je napustio zrakoplov, nakon čega se spremnik zrakoplova zapalio. U eksploziji zrakoplov je potpuno uništen, a požar su ugasili vatrogasci.