IZ OBIJESTI

Pijani 18-godišnjaci ukrali taksi kako bi se provozali

13.12.2012 u 17:07

Bionic
Reading

U bravi svog Opela nesmotreni 53-godišnji vozač taksija sinoć oko 23 sata na zadarskom autobusnom kolodvoru ostavio je ključ...

Iskoristila su to dva mlađahna i jedva punoljetna kradljivca, koja kao da su spremno čekala priliku, te su uskočili u vozilo i odvezli se u pravcu centra grada. Vozač se po povratku do mjesta gdje je ostavio automobil nemalo iznenadio kada je vidio da je ono nestalo te je o svemu obavijestio policiju.

'Počinitelji su se vraćali iz večernjeg izlaska u alkoholiziranom stanju te su uvidjevši taksi s ključem u bravi ušli u njega i odvezli se do autobusnog ugibališta kod City Gallerije. Napustili su vozilo i dali se u bijeg, no svega par stotina metara dalje uhitila ih je naša patrola', rekao je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan.

Kako namjera 18-godišnjaka nije bila ukrasti vozilo, očekuje ih kaznena prijava za nešto blaže kazneno djelo od krađe, a to je otuđenje tuđe pokretne stvari.

Sreća je što je cijeli slučaj prošao bez posljedica i materijalne štete jer pijani 18-godišnjak koji je upravljao vozilom još uvijek nema položen vozački ispit.

Obijesni mladići zadržani su u prostorijama policije do otrežnjenja, nakon čega je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.