šef mosta

Petrov na jugu: Treba smijeniti 'politički podobno' vodstvo dubrovačke bolnice

09.04.2021 u 15:12

Bionic
Reading

Predsjednik Mosta i kandidat te stranke za dubrovačko-neretvanskog župana Božo Petrov izjavio je u petak u Dubrovniku kako treba smijeniti 'loše i politički podobno' vodstvo dubrovačke Opće bolnice, ustvrdivši da su razlog lošeg stanja zdravstvenog sustava u županiji

Petrov je na konferenciji za medije istaknuo kako je županija odgovorna te upravlja dubrovačkom Općom bolnicom i domovima zdravlja pa mora osigurati uspješnije liječenje i kvalitetniju skrb.

Prozvao je ravnatelja bolnice Marija Bekića kako je, umjesto da cjepivo da potrebitima, ugroženima ili pomorcima, cijepio svu svoju rodbinu. "Nisam čuo da je njegovu smjenu zatražilo Upravno vijeće bolnice, koje postavlja Županija, a županijska vlast zatvara oči. Nijednom nisam čuo da su za nešto odgovorni. Građani odvajaju sredstva iz svojih plaća, a liječe se u drugim bolnicama", rekao je Petrov.

Kao primjer loše uprave naveo je i slabu organizaciju Hitnog prijama, koji nije protočan, dodavši da voditelj Odjela nije specijalist hitne medicine. Petrov kaže kako liječnici napuštaju dubrovačku bolnicu zbog lošeg tretmana i nejednakih uvjeta te nedostatka opreme i lijekova, a specijalizanti zbog loših uvjeta rada i promjena plana.

"Ne mogu ni na godišnji odmor otići, jer su ili pripravni ili dežurni. Bolnica je dodatno financijski opterećena, jer vodstvo nema čime pokriti troškova gostujućih liječnika specijalizacije. O svemu tome se šuti. Nije to problem skupoće života, kako tvrdi ravnatelj. Treba im dati razlog da ostanu, s mjerama poput poticajne stanogradnje", izjavio je Petrov.

Uspostavljenu helikoptersku medicinsku zračnu službu ocijenio je improviziranim i palijativnim rješenjem koje nije po propisima Europske unije, dok u Ministarstvu zdravstva u ladici stoji plan te službe za cijelu državu.