KONAČNI OBRAČUN

Petir: Pokrenuli smo postupak isključenja Beljaka iz stranke

20.09.2016 u 17:02

Bionic
Reading

HSS-ova zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir pozvala je na konferenciji za novinare članove stranke da 'okrenu leđa' predsjedniku Kreši Beljaku

Petir je okupila oko sebe članove predsjedništva stranke iz desetak županija, koje predsjednik Beljak nije pozvao na današnju sjednicu predsjedništva.

Nezadovoljni članovi HSS-a pred nadležnim stranačkim tijelima pokrenuli su postupak za isključenjem Beljaka iz stranke, a pred nadležnim državnim tijelima postupak za nadzor vođenja HSS-a.

'Beljak ovih dana provodi čistke i udaljuje najviše dužnosnike jer smo izrazili nezadovoljstvo načinom vođenja stranke', rekla je Petir, još jednom ističući da ih je Beljak sramotio tijekom kampanje te rušio ugled stranke u narodu i hrvatskoj javnosti.

Petir je dodala da je Beljak u kampanji vrijeđao žene, vjernike i druge skupine, da je sramotio i rušio dobar ugled HSS-a te da je zatajio detalj iz svoje biografije zbog kojeg, kako je rekla, ne bi mogao biti ni član HSS-a.

'Pokrenuli smo i postupak pred nadzornim državnim tijelima za nadzor vođenja HSS-a jer se stranka vodi na protuzakonit i protustatutaran način', poručila je Petir.