USKORO I SLUŽBENA OBJAVA?

Peticija uspjela, Dark Souls dolazi na PC?!

22.03.2012 u 10:04

Bionic
Reading

Početkom godine započelo je potpisivanje peticije kojom se od Namco Bandai Gamesa tražilo portanje Dark Soulsa na PC. Nakon što je peticiju potpisalo nekoliko desetaka tisuća igrača, čini se da bi njihove želje napokon mogle biti uslišene

U siječnju ove godine pisali smo o peticiji kojom su deseci tisuća igrača zatražili portanje Dark Souls na PC. Nakon nekoliko dana iz Namco Bandaija javnosti je dano do znanja da je peticija uzeta u obzir te da će izdavačka kuća promisliti o financiranju portanja RPG-a na PC. Igrači su pak isticali primjer komercijalnog uspjeha recentnih RPG-a poput Skyrima, Mass Effect franšize, Deus Ex: Human Revolutiona, The Witchera 2...

 

I bili su u pravo, RPG igre zaista proživljavaju svojevrstan procvat. Ne samo da se radi o igrama koje su vrhunske kvalitete nego iste postižu i velike komercijalne uspjehe usporedive s najprodavanijim igrama i franšizama današnjice.

 

Nakon što je hype oko peticije donekle splasnuo, sve do prije nekoliko dana po pitanju Dark Soulsa nije se događalo mnogo toga, barem ne na površini. No, onda je na službenoj Facebook stranici osvanuo app koji sugerira da će, nakon što se prikupi dovoljan broj Like-ova, biti objavljeno nešto prilično važno. U isto vrijeme, unutar australskog PC PowerPlay magazina nalazi se stranica na kojoj je ispisano 'You Died' što je zasigurno poznato svima koji su zaigrali Dark Souls.

 

PC verzija Dark Soulsa, hardcore RPG-a koji se zasad može zaigrati na PS3 i Xbox 360 konzolama – sve je bliže. Glas igrača ipak je važan!