NE SMIJU SE MEĐUSOBNO BLATITI

Pet točaka s Pantovčaka za mir u Brodosplitu

05.11.2013 u 17:39

Bionic
Reading

Na sastanku kod Ive Josipovića predstavnici Uprave Brodosplita i sindikalnih organizacija uspostavili su socijalni mir te su pokrenuti pregovori. Donesen je i zaključak u pet točaka

U Brodosplitu i svim ovisnim društvima omogućit će se sindikalni rad sukladno zakonu i drugim propisima, a sindikati će Upravi dostaviti popis članova. Uprava će sindikatima naznačiti u kojoj tvrtci-matičnom ili ovisnom društvu su sindikalni članovi zaposleni.

Uprava se obvezuje da će ustegnuti sindikalnu članarinu zaposlenicima za koje sindikati ustvrde da su njihovi članovi, a sindikati u slučaju spora preuzimaju odgovornost za točnost podataka, uključivši i refundaciju neopravdano uskraćenih sredstava.

Započet će pregovori o novom ili izmijenjenom kolektivnom ugovoru uBrodosplitu i ovisnim društvima koja su obuhvaćena procesomrestrukturiranja, a prihvaćeni model kolektivnog ugovora ponudit će sena pristupanje ostalim novoosnovanim ovisnim društvima. Za tromjesečnogtrajanja pregovora Uprave i sindikata vladat će socijalni mir kojiuključuje urednu isplatu plaća i poštivanje zakonskih prava radnika.
Obavezali su se kako će i 'odgovorno i uz poštovanje druge strane nastupati u javnosti, sukladno obavezama koje su preuzete.