HRVATSKA POPUT IZRAELA

Pero Ćorić želi vojni rok zbog straha od Srbije

25.02.2016 u 10:19

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Pero Ćorić iz stranke HSP AS podržao je prijedlog uvođenja obveznog vojnog roka, navodeći da su unutar njegove stranke razgovarali o tome da bi trebalo uvesti vojni rok u trajanju od barem tri do šest mjeseci te su na Odboru iznijeli taj prijedlog. 'Osobno je ministar rekao da bi se složio s tim', rekao je Ćorić. Argumentirao je da Hrvatska 'živi u takvom okruženju'. 'Ne smijemo se opustiti jer koga je ugrizla zmija, boji se i guštera. Kroz Hrvatsku prolaze stotine tisuća ekonomskih migranata i okruženje nam je nesigurno. Pitanje je u kojem će smjeru ići i srpska politika jer vidimo tko je tamo na vlasti', rekao je Ćorić, gostujući sinoć u Dnevniku televizije N1

Upitan ne čini li mu se da je to nepotrebno elektriziranje javnosti, kazao je da Hrvatska time čuva svoju suverenost. 'Moramo biti samostalna vojna sila', istaknuo je Ćorić.

On smatra da postoji realna mogućnost za konflikt sa Srbijom.

'Ne mogu reći da se osjećam sigurno sa svojom obitelji. Pitanje je hoće li se Srbija držati određenih normi i pitanje je hoće li se prikloniti nekom drugom savezu. Kao i Izrael, mi smo u čudnom okruženju. Prije 25 godina svi su smatrali da je nemoguće da se dogodi tragedija kao u Vukovaru pa se dogodila', ustvrdio je Ćorić za N1

Očekuje li Ćorić razrješenje šefa SOA-e Dragana Lozančića i imenovanje Milijana Brkića ministrom branitelja?

'Kao član Odbora, već sam glasao u tom smjeru i kazao da svako odugovlačenje sa smjenom može dovesti do krize vlasti. Zakon je jasan - dvije osobe suodlučuju', rekao je Ćorić, dodajući da je njegov klub zastupnika u Saboru podržao Brkića za ministra.

'Ministarstvo branitelja nam nije sporno ako bude obavljalo svoju dužnost, a s Brkićem bi to ispunjavalo. Sa svojim ratnim putem, on bi to dobro obnašao. Mislimo da je diploma političko pitanje', zaključio je Ćorić.