SVJEDOK OPTUŽBE

Pernar reagirao na oslobađanje Hrvata u Zambiji, njegovi sljedbenici negoduju

01.06.2023 u 13:01

Bionic
Reading

Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar, koji je svjedočio protiv Hrvata u Zambiji, pratio je izricanje presude preko društvenih mreža

'Ako tužiteljstvo ne uloži žalbu ili žalba bude odbijena, odluka sutkinje postaje pravomoćna. Zambijski zakon govori kako da bi netko bio osuđen za trgovinu ljudima, nije dovoljno samo da posvajanje bude nezakonito nego je potreban i element iskorištavanja djece. Što je točno sutkinja odlučila, javit ću uskoro, ali sudeći po ovoj odluci, možemo ustvrditi da optuženi nisu krivi za trgovinu djecom', napisao je Ivan Pernar, neposredno nakon objave odluke sutkinje o oslobađanju Hrvata, na Facebooku.

Kao svjedok tužiteljstva, kako je već naveo u jednoj od svojih objava na Telegramu, dao je sve od sebe da osude Nou Kraljevića, čovjeka na kojeg se posebno okomio tijekom svjedočenja zbog njegove promjene spola.

  • +41
Uhićeni Hrvati u Zambiji Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elveđi

Prije objave odluke Pernar je odbrojavao minute kašnjenja sutkinje, a potom i vrijeme čitanja presude. Sljedbenicima je poručivao da su nervozni svi u Hrvatskom saboru i na sudu u Zlataru. Uoči same objave odluke Pernar je objavio da je gladan i da ide na ručak, izvještava Dnevnik.hr.

Njegovi sljedbenici na toj mreži u komentarima negoduju zbog takve odluke suda. Većina sud proziva za korupciju, a ne nedostaje ni homofobnih stavova i poziva na nasilje.