'GRUBI NASRTAJ NA DOSTOJANSTVO'

PEN: Pjesnik Maćešić žrtva je policijske brutalnosti

01.10.2013 u 19:17

Bionic
Reading

Udruga PEN koja okuplja pjesnike, romanopisce, esejiste i druge pisce, medijima je putem maila uputila oštro prosvjedno pismo zbog incidenta u kojemu je pjesnik Milan Maćešić navodno bio žrtva policijske brutalnosti

PEN je reagirao na iskaz pjesnika Milana Maćešića u kojem navodi da je bio žrtva policijske brutalnosti: višestrukih i nikakvim agresivnim ispadom izazvanih udaraca šakama u glavu od strane dva policijska službenika u PP postaji Otok Slavonski. Pjesnik je priveden u postaju u subotu, 28. rujna, između 22 i 23 sata zbog prekršaja u prometu, a zbog ozljeda je bio prisiljen potražiti liječničku pomoć.

'Mišljenja smo da čin nasilja službenih osoba nad pojedincem predstavlja grubi nasrtaj na dostojanstvo i osnovna ljudska prava svakog građanina, pa tako i uvaženog pisca i člana Hrvatskog PEN-a Milana Maćešića te tražimo hitno očitovanje nadležnih o slučaju, da se istraže okolnosti ozljeđivanja i kazne počinitelji ako se utvrdi da je došlo do prekoračenja policijskih ovlasti i kršenja ljudskih prava', navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Nadežda Čačinovič.