BIVŠI SLOVENSKI MINISTAR

'Paravinja nije izručen jer Srbija krši ljudska prava'

Dragan Paravinja (6)

Dragan Paravinja (6)

Izvor: Cropix / Autor: Admir Buljubasic / CROPIX

Bivši slovenski ministar pravosuđa Lovro Šturm objasnio je zašto Dragan Paravinja, koji je tražio azil u Sloveniji, nije izručen Srbiji gdje je osuđen zbog silovanja. Rekao je kako je glavni razlog njihova percepcija da Srbija krši ljudska prava

Bivši slovenski ministar pravosuđa Lovro Šturm dao je svoju verziju propalog postupka za izručenjem Dragana Paravinje Srbiji: 'Postupak izručenja u bivšem mandatu nije bio izvršen zbog tadašnje percepcije da Srbija krši ljudska prava te da su njezini pravni postupci prijeporni.'

Postupak izručenja Paravinje bio je prešao krajnji rok te se zato izvukao, piše Dnevnik.hr.  Godine 2007. tražio je i azil u Sloveniji, no molba mu je bila odbijena te je 31. siječnja 2008. godine pobjegao u Njemačku.

Sadašnji slovenski ministar pravosuđa Aleš Zalar za propuste optužuje bivšeg ministra Štruma: 'Paravinjina molba za azil nije bila prihvaćena i ministarstvo pravosuđa primilo je obavijest MUP-a da je postupak punomoćno završen i od tada su bili ispunjeni uvjeti za izručenje', rekao je Zalar za Pop TV.

Bivši pravni zastupnik Dragana Paravinje u Sloveniji Matevž Krivic objašnjava da je od bivšeg ministra tražio samo da mu omogući zakonit postupak. 'Samo to ministar je i omogućio. Zalarove optužbe na račun Šturma kategorički odbacujem kao nestručne i nedopustivo formalističke', rekao je Krivic.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi