UBOJSTVO SRPSKE NOVINARKE

Paravinja je Vujasinović poznavao no nema veze s njezinom smrću

11.08.2011 u 14:40

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Šibeniku ispitan je Dragan Paravinja zbog smrti Radoslave Vujasinović, srbijanske novinarke ubijene 1994. godine u Srbiji. Na Županijski sud u Šibeniku stigli su vodeći ljudi ravnateljstva MUP-a i nacionalnog stožera za potragu za Antonijom Bilić kao i čelnici šibenske policije, no nitko od njih novinarima nije htio dati izjavu

Ispitivanje Dragana Paravinje trajalo je tri sata, a njegov odvjetnik Branko Baica nakon završetka ispitivanja rekao je da je Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku tražilo dozvolu da predstavnici MUP-a Hrvatske obave razgovor s Paravinjom vezano uz okolnosti smrti beogradske novinarke Radislave Vujasinović.

Prije zahtjeva DORH-a dozvola je zatražena i dobivena od BiH, a Branko Baica je rekao da se u ispitivanju nije spominjao slučaj Antonije Bilić jer to nije bilo ni dozvoljeno. Na ispitivanju nije, kako je rekao, bilo predstavnika srbijanske policije.

'Dragan Paravinja je dao svoj iskaz i odmah je na početku rekao da na ni koji način nije sudjelovao u smrti i u organiziranju bilo čega vezanog uz Dadu Vujašinović. Govorio je o svojim susretima s njom koji su se dogodili otprilike godinu ili dvije prije njezine smrti. Njegova saznanja su djelatnici MUP-a uzeli kao operativna saznanja, no to nisu konkretni podaci nego ono što je on prikupio tijekom vremena. Na upit tko je ubio srbijansku novinarku nije dao odgovor i dali zna tko je to učinio konkretno imenom i prezimenom i rekao je da to ne zna. Dragan Paravinja nije konkretno poznavao novinarku, došli su u kontakt preko nekog njegovog rođaka i on je imao samo dva susreta s njom, a ona se kao što je poznato bavila istraživanjima ratnih događanja', rekao je Branko Baica i negativno odgovorio na upit je li taj njegov rođak povezan sa smrću srbijanske novinarke. Rekao je da je on također smrtno stradao nedugo nakon novinarke te da Dragan Paravinja misli da je i on ubijen.

Dodao je da će o tome jesu li te dvije smrti povezane eventualno moći odgovoriti institucije Srbije. Paravinja, kako je rekao njegov odvjetnik, u svojim saznanjima nije spominjao niti jedno ime iz srbijanskog podzemlja.

Odvjetnik Branko Baica nije znao reći hoće li saznanja na ispitivanju Dragana Paravinje pomoći srbijanskoj policiji u rasvjetljavanju slučaja srbijanske novinarke.