TERORISTIČKI NAPAD

Papa moli za žrtve u Barceloni, svjetski čelnici osuđuju užasavajući barbarizam

18.08.2017 u 01:41

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump, britanska premijerka Theresa May i francuski predsjednik Emmanuel Macron među svjetskim su državnicima koji su osudili teroristički napad u Barceloni. 'Sjedinjene Države osuđuju teroristički napad u Barceloni i učinit će sve što je potrebno da pomognu. Budite čvrsti i snažni, mi vas volimo', napisao je Trump na Twitteru.

'Sve moje misli i francuska solidarnost uz žrtve su tragičnog napada u Barceloni. Ostajemo ujedinjeni i odlučni', napisao je Macron na francuskom. I zatim dodao na španjolskom: 'Solidarnost s Barcelonom. Mi smo uz vas'.

I britanska premijerka Theresa May poručila je da je Britanija uz Španjolsku u borbi protiv terora. 'Moje misli su sa žrtvama današnjeg užasnog napada u Barceloni i uz hitne službe koje se s njime nose'.

Španjolska kraljevska obitelj je poručila preko Twittera: 'Ovo su ubojice, kriminalci koji nas neće terorizirati'.

'Naši prijatelji u prekrasnoj Barceloni su napadnuti. Italija je uz Španjolsku, naše su misli uz unesrećene ljude', napisao je talijanski premijer Paolo Gentiloni.

'Duboko žalimo za žrtvama gnusnog napada u Barceloni', izjavio je glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert.

'Moje misli su sa stanovnicima Barcelone. Neće nas nikada zastrašiti takav barbarizam', rekao je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker.

  • +12
Napad u Barceloni Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Napad su osudili i glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg, kanadski premijer Justin Trudeau i meksički predsjednik Enrique Pena Nieto.

Oglasio se i izraelski premijer Benjamin Netanyahu. 'Ove večeri smo ponovo vidjeli kako terorizam udara svugdje. Civilizirani svijet se mora boriti zajedno kako bi ga porazio'.

'Papa moli za žrtve napada i izražava svoju bliskost sa španjolskim narodom, posebice onima ozlijeđenima i obiteljima žrtava', poručio je Vatikan.