HITNA POMOĆ

Papa Franjo proslavio 77. rođendan s beskućnicima

17.12.2013 u 15:43

Bionic
Reading

Papa Franjo je u utorak proslavio 77. rođendan s četvero beskućnika s kojima je podijelio svoj zajutrak dok su mu putem Twittera stizale čestitke velikog broja simpatizera

Sveti Otac koji dolazi iz Argentine, počeo je taj donekle poseban dan misom u Domu svete Marte gdje boravi. Osoblje doma bilo je pozvano na misu kako bi se stvorilo 'prijateljsko ozračje', po priopćenju koje je objavio tiskovni ured Svete Stolice.

Papin djelitelj milostinje, mons. Konrad Krajewski, predstavio mu je četvero beskućnika koji žive u vatikanskoj četvrti, s kojima je podijelio svoj zajutrak nakon mise.

Poljski prelat koji je zadužen za vatikansku 'hitnu pomoć' potrebitima, ispričao je nedavno kako provodi u djelo glavnu zadaću pontifikata pape Franje, izgradnju solidarne Crkve koja priskače u pomoć najsiromašnijima.

Tijekom čitavog jutra Papi su putem Twittera stizale čestitke na svjetskim jezicima a oznaka #papafrancesco bila je među deset najkomentiranijih tema na talijanskom Twitteru.

Među tim čestitkama je i ona talijanske pjevačice Laure Pausini koja je na španjolskom - Papinu materinjem jeziku - napisala: 'Feliz cumpleanos Papa Francesco. Esta cancion es para ti', posvetivši mu jednu od svojih božićnih pjesama.

Tijekom popodneva Papa treba primiti svoju omiljenu nogometnu momčad, San Lorenzo, koja je u nedjelju odnijela naslov argentinskog prvaka.