poruka premijeru plenkoviću

Panenić objasnio kako će se Most postaviti kada će se glasati o opozivu ministra Zdravka Marića

25.04.2017 u 18:13

Bionic
Reading

Mostov zastupnik Tomislav Panenić kaže da Most još nije donio konačnu odluku hoće li glasati za ili protiv opoziva ministra financija, a premijeru Andreju Plenkoviću između redaka je poručio da bi bilo najbolje da prije glasanja Marić sam podnese ostavku

Bivši ministar gospodarstva, Mostov saborski zastupnik i kandidat za vukovarsko-srijemskog župana Tomislav Panenić u utorak je objasnio kako će se on i njegovi kolege iz Kluba zastupnika Mosta postaviti kada će se uskoro u Saboru glasati o opozivu ministra financija Zdravka Marića, inicijativi koju je pokrenuo SDP.

'Za razliku od nekih stranaka u kojima dolazi naređenje zastupnicima kako će glasati, u Klubu Mosta te prakse nema te time i svaka naša odluka ima težinu koju ne možemo podijeliti tako da se pozovemo na 'nečiju' odluku. Svoju konačnu odluku ću donijeti nakon što s ministrom Marićem raspravimo sve optužbe koje mu se stavljaju na teret', poručio je Tomislav Panenić na Facebooku.

Pritom je uputio poruku premijeru Andreju Plenkoviću: 'S obzirom na to da se u javnosti pojavljuju brojni napisi koji aludiraju da bi moguće nepovjerenje ministru od strane zastupnika Mosta moglo značiti rušenje Vlade i nove izbore, ovaj ću put stati u obranu stajališta premijera Plenkovića i njegov jasan stav oko mogućeg rušenja Vlade.

Prošle 2016. godine HDZ-ovi eurozastupnici, Plenković, Stier, Šuica i Maletić jasno su iznijeli svoje protivljenje rušenju Vlade premijera Oreškovića te naglasili da je interes države ispred interesa pojedinca. Ne može biti premijer netko tko bi mijenjao stajališta od godine do godine te sve navedene napise smatram spinovima oponenata aktualne Vlade i Plenkovića', napisao je Panenić.

Panenićeva objava može se pročitati kao poruka premijeru Andreju Plenkoviću i ministru financija Zdravku Mariću kako bi najelegantnije rješenje bilo da Marić sam napusti Vladu. I da se time spriječi glasovanje u Saboru jer bi se tom prilikom zastupnici HDZ-a i Mosta mogli naći na suprotnim stranama.

A što bi bio veliki korak prema raspadu koalicijske vlade HDZ-a i Mosta.