ZAGREBAČKA POLICIJA

Pala 23 kg trave i uhvaćena skupina otmičara

07.12.2010 u 12:11

Bionic
Reading

U dvije odvojene akcije zagrebačka policija proteklih je dana zaplijenila više od 23 kilograma marihuane, vrijedne oko 400.000 kuna, pri čemu je uhvatila i peteročlanu skupinu koja je otela i na više od dva sata zatočila posrednika u preprodaji droge

Četvorica osumnjičenih otmičara u subotu je oko 23 sata iz kafića Heaven na zagrebačkoj Peščenici odvukla 23-godišnjeg D.P. i zatočila ga u stanu na Borovju, gdje su ga tukli i prijetili mu da im isplati novac ili da pozove dilera s kojim ih je ranije spojio, a koji je dvojicu iz otmičarske skupine navodno prevario pri kupoprodaji veće količine marihuane i ostao im dužan 50.000 kuna.

Nakon dvosatnog zlostavljanja otmičari su pustili žrtvu, a uskoro je i policija pronašla stan na Borovju i u njemu uhitila 24-godišnjeg vođu otmičarske skupine P.I., koji je pokušao pobjeći sa 9,2 kilograma marihuane pakirane u 14 paketa.

Njegova 19-godišnja djevojka N.R. pomagala je u otmici i ona je jedina koja dosad nije bila poznata policiji, dok ostala četvorica iza sebe imaju 'podeblji dosje'.

U stanu na Borovju, koji je koristio prvoosumnjičeni, pronađena je i puška Mauser te veća količina streljiva.

Na kraju policijske istrage 24-godišnji vođa skupine i 21-godišnji I.P., od kojega je prvoosumnjičeni redovito nabavljao veće količine droge, osumnjičeni su za zlouporabu droga i otmicu, a dvojica 20-godišnjaka (V.M. i S.F.) za otmicu. Svi su privedeni u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

U drugoj policijskoj akciji u garaži u Novom Zagrebu pronađeno je 14 kilograma marihuane pakirane u 16 paketa. Traga se za vlasnikom droge, čiji je identitet policiji poznat. O pojedinostima akcije u policiji zasad ne žele govoriti.