U SVRHU MEDIJSKE REVOLUCIJE

Pakistanska tvrtka optužena za lažiranje diploma

19.05.2015 u 11:07

Bionic
Reading

Pakistanska tvrtka koja ima ambicije stvoriti najveće medijsko carstvo u toj zemlji našla se u ponedjeljak na udaru kritičara nakon što ju je New York Times optužio da je organizirala unosnu svjetsku mrežu prodaje lažnih sveučilišnih diploma

Tvrtka Axact sa sjedištem u Karačiju više od godinu dana zapošljava ključne osobe iz pakistanskog novinarskog miljea i to uz visoku naknadu s ciljem pokretanja buduće televizijske postaje Bol.

Axact želi postati prva medijska grupacija u toj zemlji s više od 200 milijuna stanovnika.

Namjeravaju unijeti revoluciju u medijski prostor Pakistana, prozvana je u istraživanju objavljenom u ponedjeljak u New York Timesu u kojem se tvrdi da prodaje lažne sveučilišne diplome ustanova koje imaju privlačne internet stranice ali zapravo ne postoje.

Dnevni list govori o godišnjim prihodima na račun tog krivotvorenja u visini više desetaka milijuna dolara.

Novine optužuju Axact da zapošljava glumce koji tumače uloge lažnih profesora i studenata lažnih sveučilišta koji nude online osposobljavanje klijentima koji traže službene diplome.

Axact odgovara priopćenjem da će uložiti sudsku tužbu za klevetnički članak, te okrivljuje konkurente u Pakistanu ljutite zbog najavljenog jer najavljuju uspjeh njihove buduće televizijske postaje Bol.