STOŽEROVO PIJEMO ZBOG ĆIRILICE

Pajčić je imao 2,7 promila alkohola, ako ne i više, to je normalno?!

13.11.2013 u 16:02

Bionic
Reading

Darko Pajčić (41), građanin teško ozlijeđen u jučerašnjem fizičkom sukobu s policajcem u Vukovaru, koji je Pajčića pokušao spriječiti u razbijanju dvopismenog natpisa na zgradi Policijske postaje u Vukovaru, u stabilnom je zdravstvenom stanju u KBC-u Osijek

Jučer je to Hini rekao dr. med. Vladimir Borzan iz osječkog KBC-a, a danas su nam to potvrdili i Pajčićevi kolege branitelji iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, koji najavljuju podizanje kaznenih prijava protiv policije.

U jučerašnjem incidentu s Pajčićem bio je građanin Robert Horvat (40). Prema glasnogovorniku vukovarske policije Domagoju Džigumoviću, policajac je napadnut kada je htio spriječiti Pajčića da razbije ploče. Nakon privođenja Horvat je predan istražiteljima DORH-a.

Općinsko Državno odvjetništvo u Vukovaru danas je priopćilo da za obojicu postoji osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo protiv imovine oštećenjem tuđe stvari iz čl. 235. st. 1. i 3. Kaznenog zakona te da je jedan od njih počinio i kazneno djelo napada na službenu osobu iz čl. 315. st. 1. i 4. KZ-a i prijetnju, iz čl. 139. st. 2. i 3. KZ-a na štetu dvojice policijskih službenika. Pajčić još nije ispitan, jer je u bolnici.

'Postoje osnovane sumnje da su osumnjičenici oko 11,30 sati 12. studenog 2013. kamenjem razbili ploču s latiničnim i ćiriličnim natpisom na zgradi Policijske postaje Vukovar te da je jedan od osumnjičenika napao policijskog službenika koji se nalazio na osiguranju uslijed čega je policijski službenik zadobio tjelesnu ozljedu te da je nakon privođenja u službene prostorije jednom od policijskih službenika uputio riječi prijetnje', priopćio je vukovarski DORH.

Pajčića i Horvata podržavaju branitelji iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, koji smatraju suprotno, da je policajac prvi napao. Željko Maršić, član SOHV-a, potvrdio je informaciju ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića da je Pajčić popio previše alkohola i da mu je tijekom incidenta izmjereno 2,7 promila alkohola u krvi'.

'Ako ne i više! Morate shvatiti da ljudi nakon ovakvih događaja u većim količinama počinju koristiti alkohol. To je normalno, jer ih zabrinjava sve teža situacija', rekao je Maršić.

Maršić kaže da nije istina da je Pajčić jučer sam pao. Navodno će, suprotno policijskom izvještaju, javno posvjedočiti jedan član SOHV-a i očevidac fizičkog sukoba. 'On je vidio da je policajac bio na suprotnog strani ulice kada je vidio da Pajčić želi razbiti ploču. Zatrčao se i svom silinom, a težak je preko stotinu kilograma, udario Pajčića i odbacio ga na zid, nakon čega je ovaj pao na pod i teško se ozlijedio', verzija je koju zastupa SOHV, zbog čega će ta neformalna braniteljska inicijativa, najavljuje Maršić, podnijeti kaznene prijave protiv više osoba u policiji. SOHV smatra da je policajac jučer prekoračio svoje ovlasti, prekomjerno upotrijebio silu i da policija nije pružila pomoć ozlijeđenome.

Prema informacijama SOHV-a, Pajčić je u stabilnom stanju u KBC-u Osijek, a sinoć mu je u posjetu bio šogor, kada je bio pri svijesti i komunikativan.