LIJEVO-DESNO

Pada SDP-ova utvrda na Trnju: Članovi stranke prelaze Kovačeviću

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 02.05.2013 15:24
  • Objavljeno 02.05.2013 u 12:23
Pero Kovačević

Pero Kovačević

Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX

Potres u jednoj od najjačih mjesnih organizacija zagrebačkog SDP-a: naime dio vodećih ljudi SDP-a Trnje istupio je iz stranke i priključio se nezavisnoj listi Pere Kovačevića i koaliciji pod imenom Zajedno! koju uz njegovu nezavisnu listu čine HSP, Akcija za bolju Hrvatsku Željka Sačića i Volim Hrvatsku Roka Šikića

Razloge istupanja naveli su mr.sc. Željko Kučiš, Radmila Varjačić i Veselin Vuksanović smatrajući da središnjica zanemaruje stranačku bazu. 'Nakon što osvoje vlast na državnoj ili regionalnoj razini kao da više nismo u istoj stranci, sve dok ne bude potrebno lijepiti nove plakate', kažu u priopćenju nezadovoljni, sada već bivši SDP-ovci.

Nisu zadovoljni ni SDP-ovim zastupnicima u Gradskoj skupštini. 'SDP-ova većina najprije je navodno greškom izglasala desetke nelegalnih ispravaka detaljnih urbanističkih planova Zagreba, čime je devastiran prostor i nanesena velika nepravda brojnim građanima', kažu i dodaju da su se tada ispričavali iz stranke da je za to kriv tadašnji član stranke i aktualni gradonačelnik Milan Bandić. SDP-ova većina u Skupštini ih godinama nije poništila iako ih je, kažu, Ministarstvo graditeljstva proglasilo nelegalnima.

Uz to su nezadovoljni jer lokalne organizacije stranke koaliraju sa strankama 'nebitnog rejtinga', čiji su članovi u lokalnoj zajednici potpuno 'neaktivni, nepoznati, čak i omraženi'. Članovi stranke takvima moraju prepustiti mjesta dok se ugledne članove stranke marginalizira zbog njih.

Na kraju su kritizirali i predsjednika stranke Zorana Milanovića. 'Namjerno manjkav statut stranke očito odgovara svakom novom predsjedniku jer mu daje faraonske ovlasti nespojive s demokratskim standardima', kažu i dodaju da izabrano vodstvo stranke mora biti odgovorno članovima cijelog mandata, ne samo pred izbore.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!