GRČIĆ I DALJE LUPA POZITIVU

Ovo su 'kapitalci' kojima nas vladajući misle izvesti iz krize

15.05.2014 u 12:03

Bionic
Reading

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila prijedlog da se projekt rekonstrukcije termoelektrane Plomin uvrsti među strateške investicijske projekte. Taj će mu status omogućiti prednost u svim redovima svih mogućih šaltera hrvatske birokracije. Potpredsjednik Vlade Branko Grčić nabrojao je još nekoliko strateških projekata koji bi trebali dati 'impuls gospodarstvu'

Potpredsjednik Vlade i ministar EU fondova Branko Grčić Vladi je predložio da se projekt rekonstrukcije TE Plomin, odnosno zamjena postojećeg bloka 1 blokom C u cilju modernizacije i povećanja kapaciteta, proglasi strateškim projektom.

Vlada je to prihvatila, a Grčić je nabrojao i ostale strateške projekte koje je nazvao 'kapitalcima': Luka Rijeka, Piškornica (centar za odlaganje otpada za četiri županije sjeverne Hrvatske), LNG terminal na Krku i privatni projekt zračnog pristaništa Mali Lošinj.

'Treba istaknuti, na prvi pogled ovo je mali broj projekata, ali zbroj njihove vrijednosti iznosi između 15 i 20 milijardi kuna. Stvarna vrijednost znat će se nakon javnih natječaja, ali riječ je o pet kapitalaca. Ako to uspijemo pripremiti u narednih nekoliko mjeseci, nadamo se da će to biti dodatni impuls gospodarstvu', rekao je Grčić.