LEDENA ZIMA

Ovaj vikend bismo konačno mogli vidjeti malo više sunca

26.01.2017 u 10:34

Bionic
Reading

Sljedećih nekoliko dana očekuje nas lagan porast temperatura uz sunčana razdoblja. Ipak vrijeme neće biti sasvim lijepo jer će i dalje biti hladno, u pojedinim dijelovima zemlje i maglovito, a ponegdje je moguća i pokoja kap kiše

U petak će na Jadranu i u višem gorju biti pretežno sunčano s malom naoblakom. U nizinama unutrašnjosti ujutro magla i niska naoblaka koji će se mjestimice zadržavati veći dio dana. Sredinom dana raste vjerojatnost za kraća sunčanija razdoblja. U unutrašnjosti vjetar slab ili tiho, a na Jadranu će uglavnom puhati slaba do umjerena bura, u južnoj Dalmaciji u okretanju na jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -12 do -7, a na Jadranu od 0 do 6°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -3 do 2, a na Jadranu od 7 do 12°C.

U subotu će u prvom dijelu dana u većem dijelu unutrašnjosti biti pretežno oblačno i hladno. Od sredine dana postupno manje oblaka uz porast temperature. Na Jadranu će biti više oblaka nego proteklih dana, a na otocima ponegdje može biti slabe kiše. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjiva smjera, a na Jadranu slabo do umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -11 do -6, a na Jadranu od 2 do 7°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -2 do 3, a na Jadranu od 8 do 13°C.

U nedjelju će posvuda biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. U nizinama unutrašnjosti mjestimice se očekuje dugotrajna magla ili niska naoblaka. Na Jadranu ponegdje može pasti pokoja kap kiše, osobito na otocima. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjiva smjera, a na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -10 do -5, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 0 do 5, a na Jadranu od 10 do 14°C. Prema trenutačnim prognostičkim materijalima, početkom sljedećeg tjedna ne očekuje se značajna promjena vremena. Temperature će biti u blagom porastu, osobito dnevne.