PAPA TVITAO PORUKU

Otvoren Svjetski dan mladih u Riju: 400.000 hodočasnika!

24.07.2013 u 09:19

Bionic
Reading

Koncertima i svetom misom u utorak je na plaži Copacabani u Rio de Janeiru počelo obilježavanje Svjetskog dana mladih u nazočnosti, po policiji, 400.000 mladih hodočasnika

Prvi latinoamerički Papa, papa Franjo, u poruci je koju je pročitao jedan mladić pozvao je hodočasnike iz cijelog svijeta da dopuste da ih 'privuče Isus Krist' i da 'postanu misionari'.

Nešto prije Papa je na Twitteru objavio poruku: 'Dragi mladi, Krist vjeruje u vas i povjerava vam vlastitu misiju: 'Idite, i učinite sve narode učenicima mojim'.'

Nakon burnog dolaska u Rio u ponedjeljak kada je njegovo vozilo bilo blokirano 12 minuta u gomili, Papa se u utorak odmarao, a misu otvaranja služio je nadbiskup Rija, msgr. Orani Tempesta, posvetivši je 'svima onima koji vjeruju da je novi svijet moguć (...) svim mladima, i onima progonjenima i ranjenima životom (...), nezaposlenima, bez obitelji, koji lutaju ulicama ili su zatočeni'.

Nadbiskup je izrazio želju da svi 'sudjeluju u istinskom susretu s Kristom i vrate se u svoje zemlje kao misionari nove evangelizacije', pozivajući ih da se prije 'pokaju'.

Većina mladih oduševljena je dočekom u Brazilu, no svečanost je na neko vrijeme pokvario kvar podzemne željeznice zbog problema sa strujom koji je trajao više od dva sata prije svečanog otvaranja Svjetskog dana mladih.