OD NUTRICIONISTA DO ESTETSKOG KIRURGA

Otvoren prvi zdravstveni hotel u Dalmaciji: Pogledajte luksuz na splitskoj Zenti

17.10.2017 u 16:48

Bionic
Reading

U snažnom zamahu gradnje novih hotela u Splitu, u kojem ih se u ovom trenutku nekoliko dovršava, jedan je ovog ljeta već prošao 'soft opening' i trenutno radi punom parom, pa su uoči službenog otvaranja koncem ovog tjedna investitori u inspekciju pustili i novinare. Radi se o prvom hotelu na području Dalmacije specijaliziranom za 'health&wellness', odnosno zdravstveni turizam, smještenim u splitskoj četvrti Zenta, neposredno uz bolnicu i u blizini svih gradskih plaža

Investiciju vrijednu 105 milijuna kuna građevinska tvrtka Tromont realizirala je uz potporu Hrvatske banke za obnovu i razvoj. Na ovoj lokaciji originalno je bila predviđena privatna klinika, no prenamjenom je odlučeno da će se urediti srodni, turističko-medicinski sadržaji. Ovo je ujedno prvi izlet Tromonta u hotelijerski biznis.

Hotel Marvie prostire se na desetak tisuća četvornih metara, s tri podzemne i sedam nadzemnih etaža, a gostima će osim 74 sobe i dva luksuzna apartmana biti na raspolaganju niz specijaliziranih usluga medicinskog wellnessa na prostoru od čak 1.200 četvornih metara, s odlično opremljenim spa i fitness prostorom. Osim sadržaja za odmor i relaksaciju, tu su ordinacije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, kao i dermatološka ambulanta za estetsku medicinu. Na krovnoj terasi nalazi se veliki vanjski bazen sa spektakularnim pogledom.

Gastronomsku ponudu osmislio je mladi chef Martin Grubiša, a bazirana je na modernoj kuhinji s mediteranskim namirnicama, uz velik izbor bezglutenskih jela. Gostima su u svakom trenutku na raspolaganju usluge nutricionista.

'Marvie je smješten u neposrednoj blizini mora, pa je prema tome i dobio ime - ono označava život uz more koji pruža mir, relaksaciju i pozitivno djeluje na zdravlje. Zadovoljavamo visoke standarde medicinskog wellnessa i očekujemo turiste i poslovne goste koji njeguju zdrave životne navike, pa ih se ne žele odreći ni na putovanjima', kazala je za tportal direktorica hotela Diana Rubić.

  • +15
Hotel Marvie Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Licencirane fotografije

Za vanjski izgled Marvieja zaslužni su arhitekti iz studija Šverko & Šverko, dok je njegov vizualni identitet osmislio studio Carli + Sosa.

Njegovim otvaranjem Split se munjevitom brzinom uklopio u novu strategiju koju je ovih dana predstavio ministar Gari Capelli, najavivši snažan zamah Hrvatske upravo u segmentu cjelogodišnjeg zdravstvenog turizma.