RODITELJI U STRAHU

Otmičari oko škole i pizzerija mame djecu iz kombija?

21.11.2012 u 15:30

Bionic
Reading

Društvenom mrežom Facebook zadnjih se dana širi priča o navodnom pokušaju otmice djeteta u Fažani, a, prema postovima, sumnjivi crni kombi motao se oko škole i popularnih fažanskih pizzerija

Prema jednoj verziji, ispred pizzerije Bambino u sred bijela dana crni kombi strane registracije navodno je htio ukrasti jedanaestogodišnjeg dječaka, a u večernjim satima je isti takav kombi ispred pizzerie Notturno vrebao skupinu djece. Po Fažani se širi priča o pokušaju otmice dječaka, no po toj drugoj verziji, događaj se zbio ispred pizzerije Sorriso gdje je dječaka presreo sivi kombi. Prema zastrašujućoj priči djecu se mami bombonima i sunčanim naočalama, a osim u Fažani, nekakav kombi navodno već duže vremena kruži i oko škole u Šijani.

Ne iznoseći detalje, istarska policija potvrdila je da istražuje jedan slučaj, prijavljen prošlog tjedna.

‘Policija je 12. studenog 2012. godine zaprimila prijavu roditelja da je njegovo dijete izjavilo kako su ga dvije osobe u Fažani pokušale namamiti u vozilo. Policijski službenici provode izvide u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja. Napominjemo da je to jedini ovakav slučaj prijavljen u posljednje vrijeme’, priopćeno je medijima iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU istarske.

Slična priča o pokušaju otmice djeteta pojavila se u Istri i prije tri godine, no pokazalo se da je bila izmišljena. Roditelji su ipak u strahu, pa dok se sve ne rasvijetli, radije prevoze sami svoju djecu u školu i iz škole.