SUĐENJE CASTRU

Otmičar tri djevojke: Nisam kriv!

12.06.2013 u 17:24

Bionic
Reading

Ariel Castro, optužen da je zatočio tri djevojke i u svojoj ih kući u predgrađu Clevelanda silovao i zlostavljao 10 godina, pred sudom se u srijedu izjasnio kako nije kriv, javlja AP. Castra (52) se tereti za otmicu tri žene, kao i 6-godišnje djevojčice koju je rodila jedna od djevojaka, piše 24sata.hr

Tijekom čitanja optužnice Castro nije pokazivao nikakve emocije, nepomično je stajao i gledao u pod. Njegovi odvjetnici bi kasnije tijekom dana trebali dati izjavu za medije.

Porota Ariela Castra po dvije točke optužnice tereti i za teško ubojstvo jer je zbog premlaćivanja jedna od djevojaka pobacila. Prema optužnici na 142 stranice, po 139 točaka optužen je za silovanje, po 177 točaka za otmicu te za seksualno napastovanje, zločinački napad te za posjedovanje nedozvoljenih predmeta.

Opsežna optužnica se odnosi samo na razdoblje od kolovoza 2002. godine, kada je nestala prva žrtva, do veljače 2007. godine. Tužitelji su kazali kako se istraga nastavlja te ostavljaju mogućnost da za Castra zatraže smrtnu kaznu, pišu 24sata.hr.