MALOLJETNIK SE ZAIGRAO

Otkriven 'bombaš' iz pulskog vrtića

11.01.2013 u 13:44

Bionic
Reading

Istarska policija sumnjiči maloljetnika za jučerašnje postavljanje dviju lažnih eksplozivnih naprava, u dvorištu i na vratima pulskog dječjeg vrtića Zvjezdice, koje su prilično uznemirile odgojiteljice i osoblje

Naime, policiji je u četvrtak, oko 9,30 sati dojavljeno da se na stražnjim vratima vrtića u Koparskoj ulici nalazi predmet nalik na eksplozivnu napravu.

Službenici Protueksplozijskog odjela i policije odmah su pohitali u vrtić u pulskom naselju Šijana gdje su očevidom utvrdili da se zapravo radi o 'lažnoj bombi', odnosno o predmetu koji nalikuje eksplozivnoj napravi, no na svu sreću, bio je sasvim bezopasan.

'Pronađenu napravu pregledali su službenici protueksplozijskog odjela, koji su utvrdili da se radi o sumnjivom predmetu, koji nalikuje na improvizirano eksplozivno sredstvo, no od kojeg ne prijeti nikakva opasnost', izvijestila je PU istarska.

Kako rekoše, tijekom daljnjih izvida koje su provodili na mjestu događaja, u poslijepodnevnim satima u dvorištu vrtića pronađen je još jedan sumnjivi predmet, koji je netko naknadno tamo postavio. I u dvorištu vrtića obavljan je novi očevid, pri čemu su stručnjaci Protueksplozijskog odjela vrlo brzo utvrdili da je i u ovom slučaju također riječ o bezopasnoj, improviziranoj napravi.

'Obje naprave su izuzete te će biti proslijeđene na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu', kažu u policiji, koja je potvrdila da se za ovaj nesvakidašnji slučaj uznemiravanja javnosti postavljanjem lažnih 'eksplozivnih' naprava sumnjiči maloljetni hrvatski državljanin, u vezi čega će se nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće.