ZAGREB KAKAV NE POZNAJETE

Otkrivamo vam skrivene tajne Gornjeg grada

Bionic
Reading

Posljednje tri godine od svibnja do listopada svakog petka i subote Zagrepčani i njihovi gosti imaju prilike u noćnoj interaktivnoj turi upoznati tajne Griča kroz istoimenu predstavu

''Tajne Griča' su nastale s velikim entuzijazmom i zbog ljubavi prema Zagrebu. Stavili smo se u ulogu turista i zapitali što bismo željeli vidjeti u gradu koji ćemo posjetiti', rekla nam je Maja Pleše iz agencije Katapult koja je osmislila ovaj projekt.

Ova interaktivna predstava započinje na dnu Mesničke ulice u 21 sat. Gledatelji dobivaju lampaše i s kostimiranim likovima iz zagrebačke prošlosti odlaze na Gornji grad. Coprnice, vojnici, prosjaci - samo su neki od likova koji se susreću u predstavi. Glavna protagonistica, zapravo naratorica jest Marija Jurić Zagorka, koja gledatelje upoznaje s likovima iz zagrebačke stvarne, ali i literarne prošlosti.


Projekt je zaživio prije tri godine te je realiziran u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba.

'Od ove godine sve subote su na engleskom jeziku, a odaziv turista je dobar. Dan prije predstave naši kostimirani likovi šeću se po Gornjem gradu te bukiraju turu među turistima koji su u obilasku', kaže Pleše.

Više pogledajte u videoprilogu.