NEDOLAZAK SVJEDOKINJE

Otkazano suđenje Cviku za prijetnje

20.04.2009 u 13:04

Bionic
Reading

Na Županijskome sudu u Splitu za danas najavljeni nastavak suđenja Jakši Cvitanoviću Cviku i Ivici Zulimu za prijetnje iz pritvora bivšoj Cvikovoj djevojci zbog njezina iskaza odgođen je za 8. svibnja jer na ispitivanje nije došla svjedokinja Marijana Ugrin, inače Zulimova sestra

Predsjedatelj Sudskog vijeća Damir Romac rekao je kako je neposredno uoči današnjeg ročišta Marijana Ugrin, koja je pravodobno pozvana na svjedočenje, telefonom izvijestila da želi svjedočiti, ali danas se ne može odazvati pozivu jer joj je malodobno dijete bolesno i nema ga komu ostaviti na čuvanje.

Rekla je i da će se odazvati na idući poziv za svjedočenje. Sudsko vijeće odlučilo je odgoditi nastavak suđenja za 8. svibnja na koje će ponovno biti pozvana Marijana Ugrin uz, kako je rečeno, prijetnju prisilnog privođenja.

Cvitanović i Zulim optuženi su da su iz pritvora, među ostalim i posredstvom osoba koje su im dolazile u posjet, prijetili bivšoj Cvitanovićevoj djevojci Petri Gugić da će nastradati ako ne promijeni prijašnji iskaz kojim Cvitanovića tereti za dilanje heroina na Korčuli i drugim dijelovima Dubrovačko-neretvanske županije.

Zulim je na početku suđenja 25. ožujka ove godine potvrdio da mu je u posjet u pritvor dolazila sestra, ali je ustvrdio da preko nje Petri Gugić nisu slane nikakve prijeteće poruke te da o tomu nije niti razgovarao s Cvitanovićem.

Jakša Cvitanović Cvik je prvooptuženi u slučaju tzv. 'korčulanske skupine', koju se tereti da je od početka 2003. do studenoga 2006. godine preprodajom droge protupravno stekla najmanje sedam milijuna kuna. Taj je postupak na splitskom Županijskom sudu privremeno obustavljen zbog postupka u kojem se Cvitanovića skupa sa Zulimom tereti za prijetnje bivšoj djevojci Petri Gugić