na pašmanu

Otkazane dvije manifestacije u Hrvatskoj zbog koronavirusa

05.03.2020 u 15:16

Bionic
Reading

Međunarodna treking utrka Škraping i Sajam otočnih proizvoda, koji su se trebali održati 7. i 8. ožujka u Tkonu na otoku Pašmanu, odgađaju se preventivno zbog koronavirusa

Odluku o odgodi donio je Stožer civilne zaštite Zadarske županije.

'Slijedeći upute Stožera civilne zaštite Hrvatske i prateći razvoj događanja oko epidemiološke situacije u zemlji, kao i u okolnim zemljama iz kojih je već najavljen dolazak na međunarodne manifestacije Škraping u Tkonu i Dugi otok trail te Svjetskog školskog košarkaškog prvenstva za osnovne škole - zadarski županijski Stožer civilne zaštite 4. ožujka predložio je odgodu Škrapinga i popratnog programa, odgodu međunarodne manifestacije Dugi otok trail i popratnog programa 14. ožujka i odgodu Svjetskog školskog košarkaškog prvenstva za osnovne škole u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza, od 15. do 22. ožujka u Zadru', priopćio je načelnik Stožera Šime Vicković.

Prema trenutačno dostupnim epidemiološkim podacima, koronavirus se uglavnom prenosi kapljičnim putem i zato Stožer civilne zaštite Zadarske županije želi ovom mjerom prevencije smanjiti rizik unošenja i širenja bolesti na našu populaciju, dodaje se u priopćenju.

S obzirom na broj natjecatelja i gostiju koji će biti prisutni na malom prostoru, rizik od prijenosa ove infekcije, ako bude i jedan obolio, značajno raste.

  • +21
Koronavirus Izvor: EPA / Autor: SANJEEV GUPTA

Ove preporuke donesene su u suglasnosti s Hrvatskom zavodom za javno zdravstvo i u suglasnosti sa Stožerom civilne zaštite Hrvatske koji je potvrdio da bi na predviđenim manifestacijama mogao biti povećan rizik za prijenos virusa.

Na 15. Škraping do 4. ožujka prijavilo se 1561 natjecatelj iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Norveške, Portugala, Slovenije i Hrvatske.

Na Sajam otočnih proizvoda dolazak je potvrdilo 34 izlagača s 11 otoka i poluotoka Pelješca.