ČISTKE U HAC-U

Otkaz Mlinareviću, Klariću i Vrsaljku

hrvatske autoceste

hrvatske autoceste

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Josip Pocrnić je četiri godine dobivao plaću iako nije dolazio na posao, a Ivica Mlinarević, Stjepan Klarić i Svemir Vrsaljko svojim su previdima nanijeli štetu HAC-u veću od pola milijuna kuna, piše Novi list

Bivši član Uprave Ivica Mlinarević , bivši voditelj Sektora održavanja Stjepan Klarić i bivši savjetnik Uprave za sigurnost Svemir Vrsaljko od narednog tjedna dobit će otkaze u Hrvatskim autocestama zbog nalaza unutarnje kontrole i utvrđene odgovornosti za slučaj zapošljavanja fantomskog radnika Josipa Pocrnića , koji je četiri godine dobivao plaću, iako nije dolazio na posao.

Prijedlog odluke o raskidu ugovora o radu za spomenutu trojku Uprava HAC-a usvojila je prije desetak dana, ali je za provedbu zatražilo suglasnost Radničkog vijeća, koje je na jučerašnjoj sjednici stalo iza otkaza bivšim menadžerima i visoko pozicioniranim direktorima. Također je utvrđeno kako šteta pruzročena HAC-u u slučaju Pocrnić iznosi 549.500 kuna, sve to na temelju isplaćenih plaća, troškova korištenja službenog automobila i drugih privilegija, koje je fiktivni zaposlenik HAC-a uživao pune četiri godine, piše Novi list

Kako ističe predsjednik Radničkog vijeća HAC-a i Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić ovo je bila jedna od prvih afera prijavljenih Državnom odvjetništvu, koje je slučaj Pocrnić odbacilo, iako je sada nova unutarnja kontrola HAC-a, nedvojbeno utvrdila kako je sva dokumentacija o njegovom radu u HAC-u falsificirana.

Nova Uprava HAC-a također je podnijela kaznenu prijavu zbog zapošljavanja Josipa Pocrnića i to protiv šestorice odgovornih. Osim trojke kojoj slijedi otkaz prijava je podnesena i protiv bivšeg člana Uprave HAC-a Milivoja Mikulića, Željka Krapljana i Dalibora Hasana, voditelja Jedinice tehničkog održavanja u Brinju, gdje je Pocrnić formalno bio zaposlen. Svi su oni omogućili izigravanjem procedure i falsificiranjem dokumentacije, te ometanjem istrage, da Pocrnićeva idila na izmišljenom radnom mjestu u HAC-u potraje četiri godine. Zanimljivo je također kako je nakon dolaska nove Uprave HAC-a Željko Krapljan prvo otišao na bolovanje tijekom kojeg se natjecao i pobijedio na unutarstranačkim izborima u sisačkom HDZ-u, nakon čega je i otišao iz HAC-a, te se zaposlio na funkciji direktora Gradskih tržnica Sisak.

Stanić dodaje kako bi najavljeni otkazi HAC-ovoj trojci trebali predstavljati tek početak raspetljavanja dijela afera u HAC-u, jer bi one konačno morale dobiti i sudski pravorijek, a ne godinama tavoriti u ladicama Državnog odvjetništva.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi