SREĆA DVA BRITANCA

Osvojen rekordni jackpot od 100 milijuna eura

tportal

Izvor: Shutter stock / Autor: -

Svaki će dobitnik uzeti iznos od točno 45,570,835.50 funta što je najveći lutrijski dobitak ikada isplaćen u Ujedinjenom Kraljevstvu. Najveći dobitak od 35,4 milijuna funta osvojila je 2007. godine Angela Kelly

Jackpot EuroMillion lutrije koji se izvlačio ovoga petka usrećio je dva Britanca koja će podijeliti iznos od 100 milijuna eura. Time će svaki dobitnik uzeti iznos od točno 45,570,835.50 funta što je najveći lutrijski dobitak ikada isplaćen u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Također, ako dobitak pripada jednoj osobi, a ne sindikatu, bit će najveći individualni dobitak zabilježen u toj zemlji.

'Ovo je fantastična vijest. Ova dva dobitnika bankirala su najveći loto dobitak ikad isplaćen u našoj zemlji' - izjavio je glasnogovornik Nacionalne lutrije.

Do jučerašnjeg dobitka, najveći dobitak od 35,4 milijuna funta osvojila je 2007. godine Angela Kelly, zaposlenica Kraljevske pošte.

U izvlačenju EuroMillion lutrije sudjeluju Ujedinjeno Kraljevstvo, Irska, Francuska, Španjolska, Portugal, Austrija, Švicarska, Belgija i Luksemburg, a sretni brojevi izvučeni u petak bili su 19, 43, 45, 34 i 11 te 5 i 9 koji su izvučeni kao dodatni brojevi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!