privedena na ispitivanje

Osumnjičenoj za podmetanje požara kod Šibenika prijeti i do 10 godina zatvora

30.07.2019 u 07:29

Bionic
Reading

53-godišnja žena za koju se sumnja da je podmetnula veliki požar kod Šibenika privedena je u ponedjeljak na ispitivanje, a nakon toga istražnom sucu. Prijeti joj i do 10 godina zatvora

'Osumnjičena je dovedena u državno odvjetništvo u Šibeniku, gdje ju se u nazočnosti psihijatra i branitelja pokušalo ispitati, no to nije bilo moguće zbog iznesene sumnje liječnika u raspravnu sposobnost i mogućnost iznošenja obrane. Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku prijedlog da se protiv osumnjičenice odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela', poručuju iz ODO-a Šibenik, prenosi N1.

Načelnik PU Šibensko-kninske Ivica Kostanić na konferenciji za novinare u ponedjeljak iznio je detalje istrage i kako su došli do osumnjičene 53-godišnje piromanke.

  • +20
Šibenik: Izbio veliki šumski požar kojega je, zbog jakog vjetra, otežano gasiti Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

'Oko 13.20 u mjestu Dubrava na cesti prema Šibeniku je svjesno i namjerno podmetnula požar na otvorenom prostoru. Prije nego je otišla na posao pokušala je potpaljivanjem cijele kutije kocki za potpalu zapaliti požar, ali se ta vatra nije uhvatila, a kutija nije u cijelosti izgorila. Zatim je ponovno uz pomoć kocki za potpalu zapalila makiju i stabla borova, a požar se zbog juga jako brzo proširio', opisao je Kostanić. Do osumnjičene piromanke došli su i zbog toga što je koristila kocke za potpalu koje se ne mogu naći u svakoj trgovini pa im je u potrazi poomogao i videonadzor iz trgovina.