TUŽBOM NA OPTUŽBE

Ostojić: Tužit ću Grmoju zbog klevete i sramoćenja; Grmoja: ne bojim se tužbe

  • Autor: A.Ž./Hina
  • Zadnja izmjena 14.01.2016 15:53
  • Objavljeno 14.01.2016 u 12:06
Ranko Ostojić

Ranko Ostojić

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic

Zbog klevetanja, laži i javnog sramoćenja, ministar unutarnjih poslova tehničke Vlade Ranko Ostojić privatno će tužiti glasnogovornika Mosta Nikolu Grmoju, najavio je Ostojić, a Grmoja poručioo da ne strahuje od tužbe

'Neprihvatljivo je bez indicija i dokaza, sistemom rekla-kazala, teško optuživati policiju, PNUSKOK, ministra i SOA-u. Grmoja je bez ikakvih dokaza vrlo ozbijno optužio mene i još neke ljude u policiji za teške zlouporabe. Vjerujem da mu je krivo što se skandal nije potvrdio', rekao je Ostojić osvrnuvši se na jučerašnje reakcije na USKOK-ovo pripćenje kojim se tvrdi da šef Mosta Božo Petrov nije bio prisluškivan ni praćen, ni prisluškivan ni izlistavan.

Ostojić je podsjetio i da je ovo Grmoji već drugi propali pokušaj lažnih optužbi, naime, članove SDP-a je već ranije optužio za političku trgovinu i ucjene. 'Time se baca prašina u oči građanima kako se ne bi vidjela propuštena obećanja građanima', istaknuo je Ostojić te još jednom ponovio kako je nedopustivo optuživati ljude iz sustava.

'Sve sam dao odvjetniku, pokrenut ću tužbu protiv gospodina Grmoje radi klevetanja i javnog sramoćenja, za koje je sam rekao da je bez dokaza', kazao je Ostojić i poručio: 'Oni koji ne vjeruju DORH-u, i onda kad su uhvaćeni u laži, umjesto da se ispričaju i kažu da su rušili sustav ... moraju odgovarati. Na kraju moram reći da se ne bavim tračevima, odgovorit ću, čast ne moram ovjeravati kod javnog bilježnika. Svatko tko krši zakon, mora odgovarati'.

'Stvar je vrlo jednostavna, to je situacija u kojoj te netko javno sramoti, bez dokaza optužuje. Naravno da sam to poduzeo', rekao je Ostojić i naglasio da je riječ o privatnoj tužbi, a na institucijama je da same procijene hoće li Grmoju goniti i kazneno.

'To ga očito nije zaustavilo i drugom prigodom, iznosi još teže optužbe da se nezakonito po nalogu ministra policijskim službenicima naređuje da provedu određene radnje koje spadaju u ograničenje ljudskih prava. To je vrlo neozbiljno i neodgovorno od osobe koja očito ne shvaća ulogu glasnogovornika jer on govori u ime druge osobe koja sama za sebe kaže da je ključni faktor u formiranju vlasti, gospodina Petrova', kazao je Ostojić i upozorio da su Grmojine optužbe udar na sigurnosni sustav.

Grmoja: Ne bojim se tužbe

Tužbu koju je protiv njega najavio Ostojić, Grmoja u četvrtak nije želio komentirati, već je samo poručio da se te tužbe ne boji, naime, Hini je kazao da je 'o tome sve već rekao, a tužbe se ne boji'.

'Od HDZ-a i njegove sluškinje Mosta svašta se može očekivati'

Ostojić je iznio i uvjerenje da je motiv opstruirati formiranje saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, i to zbog izjave HDZ-ova Gordana Jandrokovića da Ostojić ne bi trebao biti na čelu tog odbora kako se ne bi našao u sukobu interesa: 'Iz jučerašnje izjave gospodina Jandrokovića postaje izvjesno jasno zašto je sve to skupa napravljeno, zašto je poslana ta navodna predstavka, kojoj oni sadržaj znaju, a nitko je nije vidio. To je da se zapravo pokuša minirati formiranje Odbora i moja poruka je tu vrlo jasna – zakon je precizan, gospodine Jandrokoviću. Upišite se, zapravo se pokušajte upisati u SDP pa kad budete oporba možete odlučivati o tome jer je zakonom definirano da najveća opozicijska stranka u parlamentu ima pravo na funkciju predsjednika Odbora'.

Ostojić, međutim, nije želio ni potvrditi, niti demantirati informacije da bi upravo on trebao biti na čelu tog odbora. Podsjetio je tek da je već obnašao tu funkciju i da odluku donosi Klub zastupnika SDP-a: 'Ukoliko se dogodi da se to pokuša minirati, onda je to zaista grubo kršenje zakona koji precizno definira tko daje predsjednika Odbora, ali od HDZ-a i njegove sluškinje Mosta svašta možete očekivati'.

Upitan zašto smatra da smeta HDZ-u, Ostojić je odgovorio da bi 'umro od srama kad im ne bi smetao nakon četiri godine u kojima su po nalogu DORH-a bili uhićeni njihovi sponzori i donatori'. Također, odbacio je tumačenja da bi na čelu Odbora došao u situaciju sukoba interesa jer Odbor nadzire i rad resora kojem je na čelu. 'Praksa je jednostavna, većinu u Odboru nema opozicija, nego pozicija, a imate i sustav izuzeća koji je korišten u svim tim situacijama', podsjetio je Ostojić, kojega ne smeta ni činjenica da bi ga na novoj funkciji dočekala predstavka o praćenju Petrova. 'Koliko ja vidim, USKOK je vrlo jasno rekao svoje, a o tome da bi Odbor propitivao rad neovisnog pravosudnog tijela, za to treba vrlo ozbiljna rasprava'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!