STANKE U SABORU

Ostojić: Tolerirate nasilnike i fašiste, a njihov riječ je palica u nečijim rukama

01.03.2017 u 10:06

Bionic
Reading

Nakon tjedan dana stanke saborski su zastupnici ponovno zasjedanje započeli stankama. 'Zabrinjavajući trend nasilja u Hrvatskoj', 'zbrinjavanje opasnog otpada u Dina Petrokemiji na Krku', 'demografska slika na brdsko planinskim područjima', 'stajalište o ljudskim pravima u vijeću EU', teme su o kojima su zastupnici željeli progovoriti

Danas je nulti dan tolerancije prema diskriminaciji, pojasnio je nakon stanke SDP-ov Ranko Ostojić. Pobrojao je sve incidente koji su se dogodili zadnjih tjedana - od napada na Super super, fotomontaže Milanke Opačić, , profašističkog okupljanja crnokošuljaša, napada na azilante...

'Ministar vanjskih poslova je napravio radikalan zaokret u vanjskoj politici u području vanjskih prava. Napravio je to bez znanja građana i narušio konsenzus koji je postao u Hrvatskoj oko ljudskih prava. Demokršćani podržavaju na reproduktavna prava, ne zabranjuju pobačaj, ne negiraju prava istospolnih zajedniva, a vi u HDZ-u upravo to radite', kazao je Ostojić.

HDZ , Most, desnica pokušavaju ukinuti pravo žene da odlučuje o vlastitom tijelu, kazao je. 'Ali ovim im putem poručujem da u tome neće uspjeti. Pozivam građane da podignu svoj glas i kažu u kakvoj državi žele živjeti', rekao je Ostojić.

Premijer Plenković se, kaže, nije ogradio od stava svog ministra vanjskih poslova.

'Ne možemo čekati da se nekoga ubije da bi vlast reagirala. Daje se poruka - idite, radite što vas je volja. Tolerirate nasilnike i fašiste, oni imaju svoje televizijske emisije i portale, a njihova riječ završava kao palica u nečijim rukama. Samo je pitanje, ne hoće li, nego kada će past krv. a Onda će biti odgovornost na vama koji o tome šutite, podržavate to', kazao je Ostojić.

Uskoro opširnije