PRANJE NA FEJSU

Ostojić: Načelnik i policajac ispričali su se gospođi u Osijeku

18.12.2015 u 08:49

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić preko Facebooka je poručio što misli o postupanju osječkog policajca koji je srušio staricu na pod i stavio joj lisičine na ruke, a snimka je objavljena na službenom YouTube kanalu MUP-a i policije. 'Nepotrebno, loše i ruši ugled... Policajke i policajci, ovo nam ne treba. Lošim potezom sruši se puno dobro napravljenog. I nije da tražim od vas da se 'ne držite zakona kao pijani plota', ali koliko je zakonito i može biti pravdano. Loša je policijska taktika, ne radite to. Ne možeš staricu rješavati kao da je opasan nasilnik', napisao je Ostojić

Oko 23.30, ministar Ostojić izvijestio je javnost, također putem Facebooka, da su načelnik policijske uprave i dotični policajac bili kod gospođe i ispričali se. 'Moje je da platim kaznu uz ispriku, jer zakon se mora poštivati', dopisao je Ostojić.

Pod sinoćnjim objavama Ranka Ostojića zaredali su brojni komentari. Sadija Jurašković poručila je ministru: Svaka vam čast, ali 'aktere pod hitno kazniti i suspendirati jer je strašno kako su se ponijeli prema nemoćnoj starici'. Ivica Topić zapitao se bi li policajac ovako privodio i one koji su postavljali plinske boce po ulici ili je to manji prekršaj od prelaska ulice na crveno. Mirka Bakota također pohvalila je Ostojićev komentar, uz poruku da dotični policajac ipak 'zaslužuje otkaz za primjer drugima jer ne zna razlikovati opasnog kriminalca od bakice'.

Načelnik policijske uprave i policajac bili kod gospođe .. Ispričali se.. Moje je da platim kaznu uz ispriku , jer zakon se mora poštivati

Posted by Ranko Ostojić on 17. prosinca 2015


Podsjetimo, iz osječkog tužiteljstva i osječko-baranjske policije ustvrdili su da prometni policajci nisu protupravno postupili kada su u srijedu, u središtu Osijeka, uporabili prisilu prema 66-godišnjakinji zaustavivši ju zbog prelaska ceste na crvenom svjetlu na semaforu, već da su snagu opravdano uporabili jer im je pružala aktivan otpor.

Ministar Ostojić zatražio je od Službe za unutarnju kontrolu MUP-a utvrđivanje svih okolnosti i činjenica vezanih uz postupanje policije. Nakon obavljenih provjera koje su uključivale obavljanje razgovora, uvid u svu dostupnu dokumentaciju, pregledavanje video snimki i druge radnje, MUP-ova služba zaključila je sljedeće: iako se osoba prema kojoj se postupalo oglušila na izdano upozorenje policijskog službenika te posegnula rukom prema unutarnjoj strani odjeće, način postupanja policijskog službenika (pritisak stopalom na leđa) nije bio u skladu s taktikom postupanja policije.

S izvješćem je upoznat i načelnik policijske uprave koji će poduzeti daljnje mjere prema policijskom službeniku za čije postupanje je Služba za unutarnju kontrolu utvrdila da je suprotno pravilima struke, stoji u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama MUP-a.

Nepotrebno, lose, i rusi ugled... Policajke i policajci ...ovo nam ne treba... Lošim potezom sruši se puno dobro...

Posted by Ranko Ostojić on 17. prosinca 2015