O KAMPANJI I SANACIJI BOLNICA

Ostojić kao kamikaza: Ne bih se ovim bavio da nisam hrabar

22.04.2013 u 19:49

Bionic
Reading

Nakon što je uz zaduženje od 5,2 milijarde kuna krenuo u sanaciju zdravstvenih ustanova i HZZO-a, ministar zdravlja Rajko Ostojić izjavio je kako je riječ o kruni njegovog rada te kako taj posao prepušta svom timu. Tijekom 'skeniranja' stanja u bolnicama i razbijanja privatnog monopola naišli su i na 'korupcijske priče' te su, kaže, prijavili sve sumnjivo

Riječ je, kazao je Ostojić u 'Temi dana' HTV-a, o potpunom restrukturiranju bolnica. Nakon tog zaduženja kojim će se pokriti dugovi zdravstvenih ustanova, morat će se napraviti promjene kako se dugovi ponovno ne bi gomilali. Dodao je kako je u nekim bolnicama nesrazmjerno velik broj nezdravstvenog osoblja koje je zapošljavano po političkim kriterijima.

Uvjerava kako se bolnice neće zatvarati te kako se to neće odraziti na kvalitetu zdravstvene usluge, iako su 'u red' dovedene za sada tek kliničke bolnice. Županijske tek dolaze na red. 'Nema više razbacivanja javnim novcem', poručio je ministar, premda je za njegovog mandata dug dodatno porastao za 450 milijuna kuna.

Iako je iznimno zadovoljan svojim radom, Ostojić je pojasnio zašto se svog sektora spreman odreći. 'Ne bih se ovim poslom bavio da sam kukavica, da nisam hrabar', rekao je i dodao kako je u zdravstvenom sektoru većina toga bila locirana u Zagrebu.


Osvrnuo se i na izjavu svog šefa Zorana Milanovića koji mu je poručio da se figurativno mora baciti pod tramvaj ako misli pobijediti na lokalnim izborima. 'SDP je u Zagrebu pobijedio na europskim izborima. Ja sam kao kamikaza, ja sam u to ušao otvorena srca i vjerujem da će Zagrepčani to prepoznati', poručio je. Iako mu ankete ne predviđaju pobjedu, Ostojić je u maniri HDZ-ovaca rekao kako je jedina važeća anketa ona 19. svibnja, tj. sami izbori.

Ističe kako je neumiješanost u gradske strukture, od Skupštine do Holdinga, njegova prednost pred ostalim protukandidatima za gradonačelnika Zagreba.

Kaže da se svima ispričava zbog grijeha SDP-a koji se zove Milan Bandić. Na pitanje o suradnji s Mirelom Holy koja najavljuje izlazak iz SDP-a, Ostojić poručuje kako je Holy ekspert i da samo takvi mogu Zagreb izvući, a on se 'prijatelja i suradnika nikada nije u životu odrekao'.