RAČUN BEZ KRČMARA

Osnovan Odbor za obilježavanje pristupanja EU

24.01.2013 u 15:14

Bionic
Reading

Bez obzira na to što je slovenska ratifikacija Pristupnog ugovora Hrvatske Europskoj uniji još uvijek pod velikim znakom pitanja, Vlada Zorana Milanovića odlučila je osnovati Odbor za obilježavanje pristupanja Hrvatske Uniji. U odboru će biti predsjednik i potpredsjednici Vlade, predsjednik Republike te predsjednik hrvatskog Sabora

'Smatramo da bi dan ulaska u EU, predviđen za 1. srpnja, i Hrvatska trebala obilježiti na dostojan način', obrazložio je takvu odluku Joško Klisović, zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova.

Premijer Zoran Milanović pozdravio je takvu najavu rekavši kako treba iskoristiti '25 sekundi u kojima će nas vidjeti dobar dio svijeta'.

'Ući ćemo u Europsku uniju kao jedina država koja u tom trenutku ulazi. To je ogroman marketinški potencijal, pa treba osmisliti nešto što nas neće financijski opteretiti, a što će biti efektno i predstaviti što smo mi, a što nema svatko. Važan je to kreativni zadatak', procijenio je premijer Milanović.

Predloženo je i osnivanje radne skupine koja će imati zadatak predložiti program obilježavanja 1. srpnja, kao dana u kojem će Hrvatska pristupiti EU.