USKOK U VARAŽDINU

Osam uhićenih zbog namještanja mirovina

07.10.2011 u 11:17

Bionic
Reading

USKOK i policija u Varaždinu su priveli osam osoba zbog zloporabe položaja te primanja i davanja mita. Navodno se radi o namještanju mirovina, u čemu je sudjelovalo nekoliko poznatih liječnika

Policija od jutra pretražuje varaždinske urede Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Osim u HZMO-u, navodno se istražuju i zloporabe u nekim privatnim tvrtkama, piše hrt.hr

U policiju je na obavijesni razgovor odveden varaždinski liječnik Ivan Ostojić, koji je radio procjene za odlazak u mirovinu. Policija je uzela tridesetak spisa iz njegova ureda koje će dodatno istražiti. Vladimir Lacković, ravnatelj područne službe HZMO-a Varaždinske županije, izjavio je za HTV kako o zloporabama ništa nije znao. Čuo sam glasine, čak sam i prije par mjeseci pitao policijske službenike imaju li kakvih saznanja o nepravilnostima - rekli su mi da nema ništa, kazao je.

Policijska glasnogovornica Marina Kolarić nije željela govoriti o pojedinostima akcije, samo je rekla da je kriminalističkom istragom obuhvaćeno više osoba.

'U suradnji s USKOK-om počeli smo opsežno kriminalističko istraživanje nad više osoba, a riječ je o sumnjama u zloporabe oko invalidskih mirovina', rekao je za Hinu glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec. U USKOK-u se zasad nije mogla dobiti nikakva informacija o najnovijoj antikorupcijskoj akciji.

HTV doznaje da se slična akcija provodi i u Čakovcu. Navodno je u cijeli slučaj umiješan i jedan zagrebački liječnik.