KALIFORNIJA

Osam mrtvih u pokolju u frizerskom salonu

13.10.2011 u 09:47

Bionic
Reading

Napadač, navodno razbješnjen zbog spora o skrbništvu, ušao je u prepun frizerski salon Meritage u kalifornijskom Seal Beachu, gdje mu radi bivša supruga, te otvorio vatru

Ubio je osam osoba i teško ranio još jednu, što se smatra najvećom pucnjavom u povijesti okruga Orange County u Kaliforniji.

Svjedoci kažu da napadač nije prestajao pucati, a uhićen je u blizini salona. Policija nije objavila identitet napadača ni žrtava.

Napad se dogodio u srijedu poslijepodne u prepunom salonu. Ustrijeljene žrtve pale su na pod, a nekolicina mušterija uspjela je pobjeći i sakriti se u obližnjim trgovinama.

Napadač je nastavio s pucnjavom izvan salona, gdje je pogodio muškarca koji je pokušao pobjeći u svom Range Roveru.

'Nije prestajao. Pucao je u svakoga koga je ugledao', rekla je žena koja se zatekla u salonu kada je počeo napad i pukom srećom preživjela.

Napadač je uhićen na udaljenosti od oko jednog kilometra od mjesta napada.

Od prijatelja i svjedoka doznaje se da je napadač Scott Dekraai (41) došao u salon s namjerom da ubije bivšu ženu Michelle Fournier, s kojom se sporio zbog skrbništva nad sinom.

Šestero ljudi izdahnulo je na licu mjesta, a troje je odvezeno u bolnicu Long Beach Memorial, gdje ih je dvoje umrlo. Sve žrtve odrasle su dobi, a još uvijek nije obznanjeno je li među njima i bivša supruga pomahnitalog Dekraaija.