ČETVERO MRTVIH

Oružani sukob na granici Makedonije i Kosova!

12.05.2010 u 18:14

Bionic
Reading

U oružanom incidentu između makedonske policije i naoružane kriminalne skupine, koji se dogodio u noći od utorka na srijedu, poginule su četiri osobe koje su pokušale u putničkom vozilu ilegalno prenijeti veću količinu oružja, potvrdila je u srijedu makedonska policija.

Prema priopćenju policije, do sada je utvrđen identitet dvojice makedonskih državljana i jednog državljanina Kosova. Oni su, zajedno s četvrtom osobom čiji identitet još nije utvrđen, protekle noći ubijeni u razmjeni pucnjave s makedonskom policijom kod sela Raduša, u blizini kosovsko-makedonske granice, prilikom pokušaja da u kombiju prenesu veću količinu oružja. Raspoložive informacije upućuju na to da je četvrtak osoba također s Kosova, dodaje policija.

Glasnogovornik makedonskog Ministarstva unutarnjih poslova Ivo Koteski
izjavio je na tiskovnoj konferenciji da je policija prethodno bila obaviještena o transportu nelegalnog oružja. "U pokušaju policije da zaustavi kombi otvorena je vatra na policajce, koji su uzvratili i ubili napadače", kazao je Koteski dodajući da je u njemu pronađena velika količina oružja.

Prije dva tjedna policija je na makedonsko-kosovskoj granici u blizini sela Blaca zaplijenila veliku količinu oružja pri čemu je bio ranjen pripadnik kriminalne skupine koja je pobjegla na Kosovo.